Header
Menu Zijbalk
Klik hier

Laatste nieuws:

Ja, ik word donateur!

Openingstijden
De tuin is het hele jaar toegankelijk.

De theeschenkerij is met ingang van Goede Vrijdag 30 maart 2018 alle dagen van de week geopend van 10.00 tot 18.00 uur.Wilde planten

Als u in mei, juni of juli de tuin betreedt staat de tuin vol bloeiende wilde planten!
Plantengemeenschappen van voor de agrarische revolutie zijn hier bewaard gebleven. De hooilanden bloeien uitbundig en nemen u mee terug naar de tijd waar hooilanden nog met de zeis gemaaid werden. U vindt hier orchideeën, wilde margrieten, ratelaars, rolklaver en veldlathyrus. Als u op het goede moment komt, bloeit de zwartblauwe rapunzel, een uiterst zeldzame plant.

Ook de natuurtuin verrast: wat eerder in het jaar een graskuil leek, is nu omgetoverd in een bloemenoase. De natuurtuin kent vier vegetatietypen: een kalkrijke zandvegetatie, een kalkarme zandvegetatie, een leemvegetatie en een muurvegetatie.
Er bloeien prachtige planten als de karthuizer anjer, geel walstro, kleine pimpernel, en de beemdkroon.

In juli beginnen ook de akkeronkruiden te bloeien. De kleine akker is verdeeld in een zomerakker en een winterakker. De winterakker wordt in september bewerkt en ingezaaid met wintergranen.
De zomerakker wordt in maart bewerkt en ingezaaid met zomergranen. De akkeronkruiden krijgen we er gratis bij, net als vroeger! Zie hier de klaprozen, korenbloemen, bolderik en gele kamille, duivekervel en naakte lathyrus bloeien, en soms ook vlas, mosterd, koolzaad en andere bijgewassen.

Footer