Header
Menu Zijbalk
Klik hier

Laatste nieuws:

Ja, ik word donateur!

Openingstijden
De tuin is het hele jaar toegankelijk.

De theeschenkerij is met ingang van Goede Vrijdag 30 maart 2018 alle dagen van de week geopend van 10.00 tot 18.00 uur.Trouwlocatie

Trouwen op een pracht van een locatie:

Domies Kerk en Toen in Pieterburen
Dat is echt wel wad!


Een hele mooie kerk, waar de Alberda's nog fier rondliepen en een prachtige pastorietuin, die bestierd werd door de domie zelf, een theehuis, waar nagedacht werd over het leven, vlakbij het wad met zijn rust en zijn ruimte: dat is een plek om op de mooiste dag van je leven even stil te staan.

Pieterburen, levendig dorp, pareltje van het noorden, op het Hoge Land met zijn mooie luchten en zijn bloeiende akkers. Dat is een dorp om de band met je geliefde te bezegelen.

In de kerk van Pieterburen, met koor, dwarsbeuk en toren, in gotische stijl gebouwd in de 15e eeuw, kunnen met gemak 150 mensen in de mooie houten banken (met vloerverwarming) zitten. Er is een fraai, in 2006 volledig gerestaureerd, Leichelorgel. Uiteraard is dit voor uw trouwplechtigheid te gebruiken. In de toren vindt u garderobe, toiletten en keuken en uiteraard de klokken, die speciaal geluid kunnen worden. De kerk heeft een prima akoestiek. Er is een piano en een geluidsinstallatie.

Onder handbereik zijn er ruime parkeermogelijkheden. De kerk is te betreden via de hoofdingang en via de toren. Vanuit de banken heeft u goed zicht op het koor, de mooie, rijk versierde preekstoel en de ramen. En Domies Toen, een prachtige, goed onderhouden pastorietuin met vele bijzondere planten en fluitende vroedmeesterpadjes, verleent aan alles, niet in de laatste plaats aan een trouwreportage, een bijzondere dimensie.

Een voordeel is, dat u in onze kerk, indien gewenst, zowel het burgerlijk als het kerkelijk huwelijk, kunt sluiten. De kerk, Domies Toen en het theehuis zijn in 2006 helemaal opgeknapt. We leggen graag de rode loper voor u en uw gasten uit.
Uiteraard zijn er cateringmogelijkheden. We bespreken graag uw persoonlijke wensen.

In Pieterburen en omgeving zijn desgewenst voldoende mogelijkheden om u en uw gasten een hele mooie dag te bezorgen. U kunt gaan varen op het wad of door de maren of u kunt met een huifkar een tochtje maken. En uiteraard zijn er restaurants en ook meer dan voldoende overnachtingsmogelijkheden.

Bent u enthousiast geworden en geinteresseerd en wilt u meer weten over mogelijkheden en prijzen, neemt u dan contact op met:

Mevrouw Agnes van der Klooster
tel. 0595 528559
of email info@kerkpieterburen.nl

Meer informatie:
www.kerkpieterburen.nl

Footer